KonstsmideLänsförsäkringarDiggiloo

Ett exempel på hur man kan förmedla ett tydligt budskap på endast fem sekunder. Konstsmides reklamfilmer gick rikstäckande i TV4.

Det har under några år blivit ett antal lokala reklamfilmer för Länsförsäkringar i Skaraborg. Filmerna producerades för att förstärka kampanjer som från början bestod av affischer och andra trycksaker.

2Entertain och Krall entertainment är två av de nöjesarrangörer som vi producerat ett stort antal promotionfilmer och TV-reklamfilmer för. Det är en extra krydda och inspirationskälla för oss att arbeta med olika artister och shower på scener runt om i Sverige. Diggiloo är en av dem.

BjörnkläderBoCampBra Bil

Att göra en bra casting är ju viktigt, men i det här projektet var det artisten och huvudpersonen som kontaktade oss för att producera de reklamfilmer som han redan castat sig själv till.

 

Det handlar om Björnkläder och Jan Bylund. Ett lyckosamt projekt som även resulterade i ett antal webfilmer.

BoCamp är ett företag som förvaltar campingar och säljer stugor och villavagnar som bostadsrätter.

 

En bra ide, eftersom många campingar har bra lägen och priserna på de enkla sommarbostäderna blir mycket rimliga. Manus till filmen kunde i princip fastställas vid vårt första möte med kunden.

Vi har jobbat med reklamfilm för många bilföretag men eftersom vi är göteborgare nöjer vi oss med att visa upp en Volvospecialist. Bra Bil har varit vår kund i ett par år nu och det har blivit ett tiotal filmer.

 

De flesta avsedda för TV-reklam, men det har även förekommit eventfilmer. Det är av strategiska skäl oftast väldigt snabba ryck när filmerna skall produceras. Något vi gillar och är bra på.

SmådjursakutenKakelpalatzetMio Skaraborg
Den första filmen vi gjorde för Smådjurakuten användes i kampanjer på TV4 lokalt över Göteborg i flera år. Den gjorde jobbet, men till sist kändes den helt enkelt för gammal. Vi bytte stil helt och satsade på lite humor. En enkel film med ett okomplicerat budskap, framfört på ett kul sätt av Anna Lena Brundin. Vi har haft förtroendet att få producera Kakelpalatzets reklamfilmer under ett stort antal år. Lokala kampanjer i flera olika distrikt landet runt. Kakelpalatzet är ett av de företag som TV4 lyft fram som lyckade case genom åren.Här är ett exempel på hur man kan göra när en enskild handlare i en större kedja vill göra en egen lokal reklamfilm. Det är naturligtvis viktigt att följa kedjans koncept och uttryck samtidigt som vi på ett tydligt sätt förmedlar det lokala budskapet. Visst blev det bra?