Spöken i ÖstersjönMeka med knäckNovemberkåsan

Vi samarbetar i olika projekt med undervattenfilmaren och musikern Joakim Odelberg. Det här är en dokumentärfilm om hur borttappade fiskeredskap i Östersjön fortsätter att fiska i årtionden. Ett resursslöseri och djurplågeri som inte uppmärksammats på det här viset tidigare.

 

Filmen finansierades av BalticSea 2020 och sändes i TV4 Fakta i de nordiska länderna. Efter att filmen visats har flera dagstidningar och nyhetsprogram tagit upp ämnet. I december 2011 fick filmen ett miljöpris vid undervattensfilmfestivalen i Belgrad.

Tillsammans med Bröderna Knäck producerade vi 2007 en serie barnprogram för SVT och Bolibompa. Tio program på tio minuter vardera. Det handlade om att med hjälp av lite humor och musik lära barn 6-10 år olika teknikrelaterade saker. Allt från hur en ångmaskin fungerar till hur man gör en pålstek.

 

Alla filmer avslutas med en musikvideo som handlar om det aktuella ämnet. En ganska omfattande produktion, producerat av ett mycket litet team. Hela inspelningsteamet och redaktionen bestod av fem personer.

 

Vi fick beröm av SVT för bra tittarsiffror, mycket höga besökssiffror på hemsidan och även många träffar på SVT Play. Musiken i serien blev en CD som blev Grammisnominerad. I det här avsnittet får vi lite bra tips på hur man ”hottar sin hoj”.

Under några år producerade vi olika sportevenemang tillsammans med Bergman Trading för Sport Expressen och sedan TV4 Sport. Bl.a. gjorde vi EnduroVM flera säsonger.

 

Här är ett exempel från Novemberkåsan.